Tuinplanten

Wat zijn de beste tuinplanten voor beginners?

Als je een nieuwe tuinier bent, vraag je je misschien af ​​welke planten het beste zijn voor beginners. Of je nu een beginner bent of een ervaren tuinier, dit artikel geeft je wat basisinformatie over tuinieren. Een lijst met planten voor beginners is geen volledige lijst, maar het zou je op weg moeten helpen in de goede richting. Het gaat niet om het kiezen van moeilijk te onderhouden planten, maar om makkelijk te verzorgen en veel plezier.

Probeer voor gemakkelijke tuinplanten tomaten te kweken. Deze zijn een geweldige keuze voor beginners. Tomaten zijn gemakkelijk te verzorgen en vereisen slechts minimaal onderhoud. Onbepaalde tomaten zijn bijzonder gemakkelijk te kweken en produceren fruit van de vroege zomer tot de vorst. Je kunt ook proberen ouderwetse poolbonen te kweken, zoals niet-hybride poolbonen. Over het algemeen hebben deze planten weinig verzorging nodig en zullen ze tot de vorst een verscheidenheid aan heerlijk fruit produceren.

Radijs is een andere uitstekende plant voor beginners. Deze zijn extreem eenvoudig te kweken en kunnen in slechts 25 dagen van zaadje naar bord gaan. De bladeren van radijs zijn ook eetbaar en passen bij een verscheidenheid aan gerechten. Je kunt deze binnen beginnen te kweken of een container gebruiken. Sommige groenten kun je ook binnenshuis beginnen, zoals courgettes en slablaadjes. Als je klimaat kil wordt, haal je plant dan naar binnen.

Als je een nieuwe tuinier bent, zijn bloemen die weinig onderhoud vergen perfect voor beginners. Ze kunnen schaduw of zon verdragen en zijn onderhoudsarm. Ze hebben heel weinig water nodig en je hoeft je geen zorgen te maken dat ze dood gaan als je op vakantie bent. Een beginnerslijst moet ook vaste planten bevatten, zoals fuchsia’s en hortensia’s. Ze voegen een vleugje kleur en geur toe aan uw tuin zonder al te veel onderhoud.

Zonnebloemen zijn een andere goede keuze. Zonnebloempitten kunnen in het voorjaar op een zonnige plek worden geplant en naarmate ze groeien worden uitgedund. Zonnebloemen bloeien in de zomer, dus het is de moeite waard om wat zaailingen te planten. Het is een goede plant voor beginners, zolang je niet te veel ruimte in je tuin hebt. Zaai ze in het voorjaar en ze zullen bloeien tegen de tijd dat je klaar bent met je tuinproject.

Zonnebloemen zijn ook heel gemakkelijk uit zaad te kweken. Ze kunnen in mei of juni direct in de volle grond worden geplant. Zonnebloemen hebben veel zonlicht nodig en moeten in een rijke grond worden geplant. Zonnebloemen hebben ook veel water nodig en moeten tijdens warme dagen goed worden bewaterd. Als je een beginner bent, zijn zonnebloemen perfect voor jou! Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, dus een goede keuze voor beginners.

Comments Off on Wat zijn de beste tuinplanten voor beginners?