Inspirerende ideeën voor uw tuin met kleurrijke plantenpotten
Inspiratie

Inspirerende ideeën voor uw tuin met kleurrijke plantenpotten

Het gebruik van felgekleurde plantenpotten om je tuin te versieren is een uitstekende manier om wat kleur in je woonruimtes te brengen. Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen en de kleuren en vormen kunnen worden aangepast aan uw smaak en de seizoenen. U kunt bijvoorbeeld een oude boot gebruiken gevuld met potgrond en enkele mooie zomerbloeiers. Als alternatief kunt u siergras gebruiken om uw plantenpotten meer hoogte en textuur te geven. Een bloeiende plant op ooghoogte trekt de aandacht en kan een ruimte groter doen lijken. Als je niet zeker weet hoe je je kleurrijke potten moet rangschikken, kun je ze ook iets verhogen om meer dimensie toe te voegen.

Als je een landelijk tafereel wilt creëren, kun je kleurrijke plantenpotten toevoegen aan je tuin. Hangmanden en bloembakken zijn beide geweldige opties om je tuin een landelijke uitstraling te geven. Overweeg om petunia’s te gebruiken, die in verschillende levendige kleuren verkrijgbaar zijn en vlinders en andere bestuivers zullen aantrekken. Als alternatief kunt u Erigeron, Lobelia en jasmijn kiezen. Ze geven je tuin een heerlijke geur en zien er ook nog eens geweldig uit in je huis.

Kleurrijke plantenpotten zijn ook geweldige blikvangers. Een opvallende kleuraccent kan helpen de eentonigheid van een tuin te doorbreken en interesse en contrast toe te voegen. Eenjarige of meerjarige bloemen, groenten, kruiden en fruit dragen allemaal bij aan dit effect. Het gebruik van bloemen zal ook helpen om nuttige insecten aan te trekken en het gebied te verfraaien. Als je niet zeker weet hoe je plantenpotten moet gebruiken, overweeg dan een paar tips uit dit artikel om je te helpen de juiste keuze te maken.

Plantenbakken kunnen enorm veelzijdig zijn, van plastic flessen tot eierschalen. Een andere milieuvriendelijke optie is het gebruik van eierschalen om zaailingpotten te maken. Je kunt ook creatief zijn en doe-het-zelfprojecten uitproberen, zoals de letterbak en de goudgedompelde verandaplanter. U kunt ook uw eigen boomstronkplanter maken met behulp van een tutorial van HGTV. De laatste is een houten boomstronkplanter die de natuur viert. Of je nu gaat voor de traditionele of moderne look, er zijn veel manieren om plantenbakken te decoreren.

Je kunt ook eetbare plantenpotten schilderen. Verven is leuk, maar laat de pot je planten niet overnemen. Probeer een storyboard rond de bloempot te schilderen als je terracotta of kleipotten hebt. Krijtbordlagen zijn duurzaam genoeg om een ​​laag schoolbordverf te dragen. U kunt zelfs levensmiddelenadditieven zoals zaden aan uw plantenpotten toevoegen. Ze zullen zeker een hit worden op het tuinfeest!

Comments Off on Inspirerende ideeën voor uw tuin met kleurrijke plantenpotten