Tuinplanten

De beste tuinplanten voor kleur

Kleur toevoegen aan uw tuin is een geweldige manier om uw ruimte een instant lift te geven. Heldere kleuren kunnen je tuin als zomer doen aanvoelen en je humeur meteen verbeteren. Terwijl de meeste tuinders wachten tot de bloemen verschijnen om kleur toe te voegen, kunnen heldere bloemen en gebladerte gemakkelijk worden toegevoegd, zodat uw tuin er het hele jaar door op zijn best uitziet. Hieronder staan ​​enkele van de beste tuinplanten voor kleur. Ze zijn allemaal gemakkelijk te kweken en hebben weinig onderhoud nodig. Hier zijn vijf van mijn favorieten.

Coral Bells: De koraalbellen, ook wel ‘koraalbellen’ genoemd, zijn een laagblijvende plant met veelkleurige bladeren. Deze varens zien er geweldig uit in containers en vereisen minimaal werk als ze eenmaal zijn gevestigd. Ze zijn onderhoudsarm, koudebestendig en hebben prachtige bloemen. Koraalklokken trekken ook bestuivers aan. Vlinders en kolibries zijn er dol op. Koraalbellen zijn ook geweldige bodembedekkers.

Winterbloemen: in de winter zorgen planten en bomen voor vrolijkheid. Winterbloemen zoals sneeuwklokjes verschijnen vroeg in het jaar en geven uw tuin het hele jaar door interesse. Andere winterbloeiende planten zijn seringen, tulpen en azalea’s. Als je een kleine tuin hebt, kan het planten van deze vaste planten en andere seizoensfavorieten een oogverblindend schouwspel creëren. Enkele winterbloeiende planten kunnen het hele jaar door kleur aan uw tuin geven.

Caladiums: Een andere vaste plant die een vleugje kleur toevoegt, is caladium. Caladiums groeien uit knollen die onder het oppervlak van de grond zijn geplant. Plant caladiums in groepen of drijflijnen om ze voller te laten lijken. Ze zien er ook geweldig uit in arrangementen met varens en stekelige siergrassen. Een beetje zorg is echter nodig, omdat caladiums volle zon nodig hebben.

Coleus: Deze bloem is een prachtige combinatie van tinten en texturen. Het is een compacte kuipplant die levendige kleuraccenten toevoegt aan een tuin. Hoewel ze ooit schaduwminnend waren, zullen nieuwere soorten beter groeien in de volle zon. Afhankelijk van je voorkeur kan coleus variëren van effen tot mix-en-match tinten. Zo heeft ‘Black Dragon’ diepe bordeauxrode bladeren met gegolfde randen.

Ninebark: Een andere vaste plant met een opvallende vorm, deze struik groeit tot een hoogte van 20 meter. De witte of roomwitte bloemen contrasteren met de donkere bladeren eromheen. Ninebark groeit ook goed in schaduwrijke gebieden. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant en is zeer goed bestand tegen hitte, droogte en winterkou. Het heeft ook weinig insecten- of ziekteproblemen en de bladeren zijn chartreuse of brons.

Jacobsladder: Nog een groenblijvende plant die weinig onderhoud vraagt ​​en geweldig is voor schaduwrijke gebieden. Het smalle blad vormt een aanvulling op de brede bladeren van de hosta. Het blad is mooi en wordt niet te groot. Het kan een borderplant zijn, een kuipplant of zelfs een randplant. Kies de variëteit die het beste bij uw ruimte past. Holly: Niet alleen voor Kerstmis! Met zijn scherpe punten en diepgroene bladeren geeft hij het hele jaar door kleur en is hij een feestelijk middelpunt.

Comments Off on De beste tuinplanten voor kleur