Goedkope tuinideeën
Tuin

Goedkope tuinideeën

Het zomerseizoen staat voor de deur en misschien bent u op zoek naar goedkope terras- en tuinideeën. Dit artikel zal verschillende ideeën uitlichten om voor minder geld een prachtige tuin te creëren. Er zijn veel manieren om met een beperkt budget schoonheid aan een tuin toe te voegen, en u kunt geld besparen door het zelf te doen. Hier zijn enkele eenvoudige doe-het-zelf-tuinideeën om u op weg te helpen. Het gebruik van overgebleven stenen voor een tuinpad is een geweldige manier om je ruimte te verfraaien zonder een fortuin uit te geven. Leg ze eenvoudig zijwaarts en in de lengte in een grindbed. Dit ziet eruit als een professioneel aangelegd pad en je kunt ze ook omlijnen met onderhoudsarme planten zoals lavendel of zelfs clematis. Het gebruik van teruggewonnen hout of grind om een ​​verhoogd bed te bouwen, creëert diepte voor borderbeplanting.

Het restaureren van oud terrasmeubilair is een andere betaalbare manier om karakter aan uw achtertuin toe te voegen zonder veel geld uit te geven. Upcycled items zoals gootstenen en pallets kunnen worden gebruikt om unieke en eigenzinnige plantenbakken te maken. Hangmanden kunnen ook direct kleur geven aan uw tuin. Door een assortiment van kleurrijke planten en groenten te kiezen, kan de ruimte er oogverblindend uitzien. Als u vervolgens meer verlichting wilt toevoegen aan uw buitenruimte, installeer dan lampen op zonne-energie. Deze zonnelampen kunnen worden aangedreven door een Kilner-pot of door zonne-energie.

Een tafel en stoelen voor buiten zijn een essentieel onderdeel om uw achtertuin om te toveren tot een aangename ruimte. Als je een extra budget hebt, kun je een terrasset kopen met een tafel en stoelen, of je kunt je eigen DIY-buitentafel bouwen. Je kunt ook gerecyclede materialen gebruiken, zoals wijnvaten of houten pallets, om zitplaatsen voor je buitenruimte te maken. Als alternatief kunt u betonblokken gebruiken als zitgelegenheid. Afhankelijk van je smaak kun je er zelfs een dagbed mee bouwen.

Een ander goedkoop terras- en tuinidee is om een ​​bank te bouwen. Zelfs als je geen budget hebt voor tuinmeubilair, kun je nog steeds een stoel maken met sintelblokken of hout. Een andere goedkope optie is om een ​​boomstronk om te bouwen tot een comfortabele leeshoek. Of u kunt een hoekje bouwen van eiken dwarsliggers. En om nog meer geld te besparen, kunt u gerenderd blokwerk gebruiken in plaats van ‘faced’ metselwerk. Een ander goedkoop terras- en tuinidee is om Western Red Cedar of Wicker als terrashout te gebruiken.

U kunt ook proberen een waterpartij te installeren. Deze waterpartijen kunnen je koel houden tijdens de hete zomermaanden en een speels element toevoegen aan je achtertuin. Je kunt een kant-en-klaar stenen platform kopen of er beton op gieten. Vervolgens kunt u buitenverlichting toevoegen aan uw tuin of terras om een ​​mooie, ontspannende sfeer te creëren. Buitenverlichting is een ander goedkoop terras- en tuinidee dat de schoonheid van uw tuin kan verbeteren. U kunt ook zaklampen gebruiken voor zachte verlichting.

Om een ​​elegant tuinpad aan te leggen, kunt u een rotstuin gebruiken. Je kunt steen of steenslag gebruiken als vulmiddel in het gebied. Tuinrotsen en steenslag zijn er in verschillende kleuren en texturen, dus je kunt er een gebruiken om een ​​ongebruikt gebied te verfraaien. Deze ideeën voor landschapsarchitectuur kosten u minder dan $ 10 per vierkante voet. Je kunt ook je eigen stapstenen of terrasaccenten maken. Je kunt zelfs een waterpartij maken door een gieter te gebruiken.