Tuin

Ontwerp een tuin met planten en gazon

De eerste stap bij het bepalen van het ontwerp van een tuin met behulp van planten en gazon is het tekenen van een kaart van het gebied. Meet de lengte en breedte van het hele gebied met een meetlint en gebruik ruitjespapier om vierkanten te markeren die vooraf bepaalde afstanden vertegenwoordigen. Zodra de grenzen zijn getrokken, schetst u bestaande kenmerken, zoals bomen, struiken, paden, muren en hekken. U kunt deze schets kopiëren om meerdere ontwerpen te maken en deze vervolgens aanpassen aan de nieuwe functies.

Voeg voor een meer wilde uitstraling wijnstokken of grassen toe aan het landschap. Deze planten kunnen door de mens gemaakte structuren verbergen, waardoor een meer natuurlijke uitstraling in één seizoen ontstaat. Grapevines, fiveleaf akebia en pipevine zijn geweldige keuzes voor zones 5 tot 9.

Overweeg de grootte van planten en grassen voordat u de soort kiest om te planten. Als u de hoogte en breedte van verschillende planten niet weet, kunt u uiteindelijk meer planten dan u echt nodig heeft. Eenjarigen en vaste planten zijn gemakkelijk te verdunnen, maar bomen, struiken en groenblijvende planten kunnen lastig te beheren zijn, omdat ze elkaar gaan verdringen. Om dit te voorkomen, gebruikt u een plantfinder om hoogte- en spreidingsinformatie voor elke soort te krijgen.

Bepaal een stijl. Japanse tuinen hebben vaak een zen-esthetiek, met Japanse esdoorns en andere gecultiveerde struiken. Het algehele ontwerp moet natuurlijk en symmetrisch zijn, terwijl bloemen en grassen de verharding moeten weerspiegelen. Deze tuin omvat ook een Japanse tuin, met mos, grind en zorgvuldig onderhouden koivijvers. In deze tuin zijn gras en mos niet de enige bodembedekkers, en bloeiende planten moeten de stijl en toon van de omringende verharding weerspiegelen.

Een tuinpiramide is een effectieve methode om een ​​gelaagd landschap te creëren. Het kan de tuin van een amateur omtoveren tot een professioneel landschap met een gelaagde uitstraling. Elke laag van de piramide heeft een specifieke plant, kleur of kenmerk dat helpt bij het creëren van een harmonieus, gelaagd effect. U kunt ook lezen over elke laag en het belang ervan in tuinontwerp. Onderstaande artikelen geven aanvullende tips voor het interpreteren van de tuinpiramide.

Overweeg de kleur en textuur van elke plant. Kleuren moeten van boven naar beneden en van voren naar achteren vloeien. Herhaling wordt bereikt door het gebruik van één of een combinatie van kleuren. Als er planten zijn met hoge visuele waarden, kies dan voorzichtig voor kleuren. Als u ze overdrijft, kan dit visueel gewicht aan het gebied toevoegen en ervoor zorgen dat het uit balans raakt. Als u niet kunt kiezen tussen kleur en textuur, kunt u waarschijnlijk beter beide gebruiken.

Voordat u planten of gras plant, moet u een schets maken van de planten en het gras die het beste zullen groeien onder de door u geselecteerde omstandigheden. Het kiezen van de juiste plant kan een tuinborderontwerp maken of breken. Het is ook belangrijk om de locatie en groeiomstandigheden voor elke plant te overwegen. Zonder rekening te houden met deze factoren, kunt u eindigen met een slordige, lelijke rand die niet aantrekkelijk is. De beste manier om dit probleem op te lossen is om een ​​plantzoeker te gebruiken.

Comments Off on Ontwerp een tuin met planten en gazon