Inspiratie

Hoe diabetes type 2 te voorkomen: tips en trucs die werken

Met diabetes type 2 loopt u een groter risico op hart- en vaatziekten, zenuwbeschadiging en andere ernstige gezondheidscomplicaties. Om de kans op het ontwikkelen van deze secundaire aandoeningen te verkleinen, is het van cruciaal belang dat u het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes in de eerste plaats verkleint. Gelukkig zijn er veel dingen die u kunt doen om het ontstaan van type 2 diabetes te voorkomen of uit te stellen. Als u opzoek bent naar een diëtist diabetes type 2 omdat u diabetes in uw familie hebt, is het belangrijk dat u uw risicofactoren in de gaten houdt, zodat u de aandoening kunt oplopen voordat deze de kans krijgt uw lichaam te gronde te richten. Zelfs als je geen genetische markers voor de aandoening hebt, kan het maken van slimme leefstijlkeuzes nu helpen voorkomen dat type 2 diabetes ooit in je lichaam wordt opgenomen.

Ga elke dag een stukje wandelen

Als u diabetes type 2 wilt voorkomen, moet u wandelen een onderdeel van uw dagelijkse routine maken. Wandelen kan diabetes helpen voorkomen door je insulinegevoeligheid te verbeteren, zodat je lichaam beter in staat is om de insuline die je produceert te gebruiken. Het is ook aangetoond dat wandelen ontstekingen in het lichaam vermindert, wat een andere risicofactor voor diabetes is. Wandelen kan ook uw risico op een hartaanval, beroerte en andere stofwisselingsziekten verminderen, wat ook kan helpen uw risico op het ontwikkelen van diabetes te verminderen. Hoewel wandelen alleen geen gegarandeerde diabetes preventie methode is, kan het worden opgenomen in een meer uitgebreid diabetes preventieprogramma. Als u risico loopt op type 2 diabetes, probeer dan ten minste 30 minuten per dag te wandelen.

eet meer groenten

Koolhydraten zijn de belangrijkste bron van glucose in het lichaam. Als u te veel koolhydraten consumeert, zal uw bloedsuikerspiegel dus stijgen. Wanneer uw bloedsuiker te hoog is, produceert uw alvleesklier extra insuline om de hoeveelheid glucose in de bloedbaan te helpen verminderen. Er zijn aanwijzingen dat het eten van een vezelrijk dieet uw risico op diabetes kan verminderen door het bevorderen van gezonde darmbacteriën. Het eten van meer groenten, peulvruchten en andere vezelrijke voedingsmiddelen kan u helpen diabetes te voorkomen door de bloedglucosespiegels te verlagen. Het zijn niet alleen de darmbacteriën die geholpen worden door een vezelrijk dieet. Het is ook aangetoond dat het eten van meer vezels het risico op hartaandoeningen, beroertes en sommige vormen van kanker vermindert.

Behoud een gezond gewicht

Een hoge bloedsuikerspiegel kan het risico op diabetes type 2 verhogen. Als u te zwaar bent, kunt u problemen hebben om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Overgewicht kan leiden tot insulineresistentie, wat een van de eerste symptomen van diabetes is. Als je overgewicht hebt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om diabetes te helpen voorkomen. Ten eerste, streven naar een gezonde voeding. Het eten van meer fruit, groenten en volle granen kan u helpen een gezond gewicht te behouden. Probeer ook elke dag minstens 30 minuten aan lichaamsbeweging te doen. Dit kan u helpen wat van de extra calorieën die u verbruikt te verbranden, wat u kan helpen gewicht te verliezen na verloop van tijd.

let op uw voeding

Een vetrijk dieet kan insulineresistentie veroorzaken, wat bij sommige mensen een voorbode is van diabetes. Als u risico loopt op diabetes type 2, moet u proberen gezond te eten om het ontstaan van de aandoening te helpen voorkomen of uitstellen. U moet proberen meer plantaardig voedsel te eten en minder dierlijke producten. Een plantaardig dieet kan u helpen een gezond gewicht te behouden en uw risico op diabetes te verminderen. U moet ook proberen uw suikerinname te beperken om uw risico op het ontwikkelen van diabetes te verminderen.

Rook niet

Roken wordt in verband gebracht met type 2 diabetes. Als u het risico loopt diabetes te krijgen, moet u proberen niet te roken. Roken verhoogt niet alleen uw risico op diabetes, het wordt ook in verband gebracht met een reeks ernstige ziekten. Als u rookt en probeert te stoppen, weet dan dat het mogelijk is om de gewoonte te doorbreken. Stoppen met roken kan u helpen diabetes en een hele reeks andere ziekten te voorkomen.

Conclusie

Als u het risico loopt diabetes type 2 te ontwikkelen, zijn er dingen die u kunt doen om de aandoening te voorkomen. Een gezond dieet, voldoende lichaamsbeweging en een gezond gewicht zijn allemaal belangrijke factoren. U moet ook proberen niet te roken, want roken wordt in verband gebracht met een hoger risico op diabetes. Als u deze dingen doet, kunt u helpen voorkomen dat diabetes ooit uw lichaam binnendringt. Als u diabetes type 2 in uw familie heeft, is het belangrijk om uw risicofactoren in de gaten te houden, zodat u de aandoening kunt oplopen voordat deze de kans krijgt uw lichaam te verwoesten. Zelfs als je geen genetische markers voor de aandoening hebt, kan het maken van slimme leefstijlkeuzes nu helpen voorkomen dat type 2 diabetes ooit je lichaam binnendringt. Heeft u nog meer klachten zoals leververvetting symptomen dan verwijzen wij u ook graag door naar een diëtist.

Comments Off on Hoe diabetes type 2 te voorkomen: tips en trucs die werken