Tuinleven

Hoe bouw je een buitenkeuken: 5 geweldige DIY ideeën

Er gaat niets boven een ontspannen avond in de achtertuin. Het gestage gezoem van krekels, de frisse geur van de zomer – dit zijn dingen die u niet zo vaak zult ervaren als uw buitenruimte krap en rommelig is. Hoewel een buitenkeuken maken niet een typisch element van een achtertuin, is het uitgegroeid tot een vrij populair een gezien hoeveel tijd we buiten doorbrengen in de warmere maanden. Met een buitenkeuken beschikt u over een kleine ruimte uitsluitend voor het bereiden van maaltijden en het bewaren van voedsel. Het is bijna alsof je je eigen persoonlijke chef-kok in je achtertuin hebt! Hier zijn 5 geweldige ideeën voor het maken van je eigen buitenkeuken waar je vrienden groen van jaloezie van zullen worden…

A wood-fired grill

Een van de beste buitenkeukens is een houtgestookte grill. Het is de perfecte manier om de keuken en het eetgedeelte te verenigen in één gemakkelijke oplossing, vooral als u een beperkte hoeveelheid ruimte in uw achtertuin of patio heeft. Een houtgestookte grill geeft u veel meer controle over het kookproces in vergelijking met een gas- of elektrische grill, omdat u de temperatuur en de kooktijden kunt aanpassen aan uw specifieke gerechten. Het is ook een zeer kosteneffectieve manier om uw buitenkeuken persoonlijker en uniek te maken, omdat u creatief kunt zijn met de materialen en het ontwerp.

een eethoek

Een andere eenvoudige manier om een opgeruimde en georganiseerde buitenkeuken te creëren is met een eethoek. Je kunt een houten tafel bouwen of een eenvoudige buitentafel gebruiken. Om lekker droog te zitten raden we ook nog aan om een mooie overkapping te maken. Als je buitenstoelen hebt, is dat geweldig, maar vergeet niet het belang van een tafelkleed om je tafel te beschermen tegen vuil en viezigheid. Als je kinderen, honden of andere dieren hebt die je van de tafel wilt houden, is een tafelkleed een must. Tafels zijn een prima manier om uw keuken schoon te houden en vrij van spetters en andere rommel. Het is een plaats waar u al het voedsel dat u kookt kunt bewaren, samen met al het keukengerei dat u nodig hebt om het te bereiden. U kunt uw tafel ook gebruiken om drankjes, specerijen en andere accessoires op te zetten die u helpen uw keuken georganiseerd te houden.

Een vuurplaats en een gezellig zitje

Als je in je achtertuin ruimte hebt voor een vuurplaats, is dat een van de meest ontspannende en sociale elementen van een buitenkeuken. Je kunt hem zelf bouwen, maar je kunt ook een bouwpakket in de winkel kopen. U kunt kiezen voor iets eenvoudigs als een vierkant van beton met een metalen rooster erop, of iets chiquers als een stenen of bakstenen put met een schoorsteen. Er is een breed scala aan zitmogelijkheden, van traditionele gazonstoelen en Adirondack-stoelen tot zitzakken en hangmatten. U kunt zelfs uw eigen zitplaatsen maken van boomstammen en houten planken.

Een buitenkoelkast en opslagruimte

Als je een groot feest of barbecue plant, moet je vooruit plannen om zeker te zijn dat je genoeg ruimte hebt voor al je ingrediënten. Je kunt een buitenkoelkast maken door een kleine koelbox aan de zijkant van je huis te hangen of aan een muur te bevestigen. Je kunt ook een ijskist gebruiken, maar die is niet zo handig omdat ze geen isolatie hebben. Een andere goede manier om voedsel te bewaren is om manden op planken te zetten, die ook kunnen dienen als plek om decoratieve dingen zoals planten, fruit of mooie borden te laten zien.

Een ultramoderne douche

Buiten baden is een geweldige manier om de zomerhitte te verslaan, en het voegt ook wat charme toe aan je buitenkeuken. Je kunt een eenvoudige buitendouche maken met een zeil of houten planken en wat haken voor de douchekop. Je kunt ook een geprefabriceerde buitendouche kopen, zoals een spadouche, die alle benodigde materialen en armaturen bevat. Een ander idee is om een buitenbad in Japanse stijl te maken door een houten kuip of een grote houten bak op een verhoging te zetten en een overdekte houten bank in de buurt te plaatsen.

Laatste woorden

Vergeet tot slot niet dat elke buitenkeuken moet passen bij uw huis en uw smaak. Als je een rustieke buitenkeuken wilt creëren, hoef je geen specifieke trends te volgen of het ontwerp van iemand anders te kopiëren. Je kunt overal inspiratie vandaan halen, of het nu is van andermans buitenkeukens of uit je dagelijkse omgeving. Als je eenmaal een idee hebt van wat je wilt, zou het eenvoudig moeten zijn om je eigen buitenkeuken te creëren.

Comments Off on Hoe bouw je een buitenkeuken: 5 geweldige DIY ideeën