Waarom mensen genieten van tuinieren
Tuinleven

Waarom mensen genieten van tuinieren

Er zijn veel redenen waarom mensen graag tuinieren. Sommigen vinden het ontspannend of een bron van inspiratie. Anderen zijn misschien gewoon gefascineerd door een bepaalde groep planten. Anderen zijn misschien door een vriend of buurman tot tuinieren aangetrokken. Maar wat de reden ook is, veel mensen genieten van het proces voor meer dan alleen de voldoening van het verbouwen van hun eigen voedsel. Of het nu gaat om het kalmerende effect van frisse lucht of de praktische voordelen van buiten zijn, tuinieren is voor bijna iedereen een vreugdevolle ervaring.

Misschien wel de meest dwingende reden om van tuinieren te genieten, is het feit dat het ons leert om van het leven in al zijn vormen te houden. Degenen die ervan genieten, bezitten een zeldzame mix van grote deugden. Hun nooit eindigende liefde voor het leven en hun aangeboren vermogen om diep contact te maken, zijn twee van de belangrijkste factoren om van het proces te genieten. Als u overweegt om zelf een tuin te beginnen, zijn hier enkele redenen om aan de slag te gaan:

Er komt geen einde aan de gezondheidsvoordelen van tuinieren. Het is een uitstekende manier om een ​​band op te bouwen met familie en vrienden. Het biedt ook een leuke uitlaatklep voor lichaamsbeweging. Tuinieren is niet alleen sociaal, maar ook een geweldig cadeau voor dierbaren. Naast verse producten kan tuinieren ook een uitstekende manier zijn om te sporten. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat 2,5 uur matige lichaamsbeweging per dag het risico op verschillende gezondheidsproblemen kan helpen verminderen.

Tuinieren is een tijdrovende bezigheid. Of u nu graag buiten werkt of tijd binnen doorbrengt, tuinieren kost tijd en moeite. Zoals bij elke activiteit, kunt u een hechte band met uw tuin ontwikkelen. Naast fysiek verbonden te zijn met de natuur, bevordert tuinieren ook persoonlijke verantwoordelijkheid. Het helpt je na te denken voordat je handelt en waardeert degenen die naast je zwoegen. De beloning zal groter zijn en de tevredenheid zal langer duren. En het plezier van buiten werken is slechts een van de vele redenen waarom mensen graag tuinieren.

Naast de fysieke voordelen van tuinieren, heeft het ook een aantal psychologische voordelen. Studies hebben aangetoond dat tuinieren het risico op dementie met 36% tot 47% kan verlagen. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat het mensen helpt om de ‘zone’ binnen te gaan – een veranderde bewustzijnsstaat vergelijkbaar met die ervaren tijdens meditatie en yoga. Als je aan een depressie lijdt, is tuinieren misschien de perfecte manier om het probleem op te lossen.

Een andere reden waarom mensen van tuinieren genieten, is het gevoel van voldoening dat ze ervan krijgen. Een tuin is nooit compleet zonder een nieuwe ontdekking. Een bloemknop die zich in de hoek ontwikkelt, een tomatenboom die in de schaduw rijpt, een nieuwe vogelsoort, een gestaag groeiende hibiscus – er is altijd iets nieuws te zien. De beloning van een tuinman is zoeter dan geld. En als het om tuinieren gaat, is het zeker een investering die de moeite waard is.

Naast het verstrekken van voedsel voor uw gezin, kan tuinieren ook zorgen voor een gezonde levensstijl. Het verzorgen van planten is een geweldige manier om je zelfrespect te vergroten. Elke keer dat u wakker wordt, kunt u genieten van uw groene ruimte. Een goed onderhouden tuin kan een persoonlijk toevluchtsoord zijn voor u en uw gezin. En als je in een appartement of een herenhuis woont, gaat er niets boven een balkon om jezelf een dosis natuur te gunnen.

Comments Off on Waarom mensen genieten van tuinieren