Inspiratie

Wat u moet weten over gezonde hondenvoeding

Uw hond is een lid van uw gezin, niet zomaar een dier. Hij of zij heeft gezonde voeding zoals Orijen puppy nodig, net als u. Een evenwichtige voeding die uw hond helpt op gewicht en gezond te blijven, is essentieel om hem of haar nog vele jaren gelukkig en actief te houden. Helaas heeft de diervoedingsindustrie haar voor- en nadelen. In slechts enkele decennia is de sector uitgegroeid van een nichemarkt tot een markt van meer dan 20 miljard dollar. Er zijn nu ontelbare opties als het gaat om het voeden van uw harige vriend – zowel goede als slechte. Als u weet wat u koopt, hoe u etiketten moet lezen en waar u de beste voeding kunt vinden, kunt u een aantal veelvoorkomende valkuilen bij het voeren van uw pup voorkomen.

waar moet je naar kijken als je opzoek bent naar gezonde hondenbrokken

Voordat we tot de kern van de zaak komen, moet u weten waar u op moet letten bij de Ecopstyle hondenbrokken aanbieding. Deze termen zullen u helpen uw weg te vinden in de wereld van hondenvoer, ongeacht uw budget. – Eiwit – Het merendeel van de ingrediënten in hondenvoer moet uit eiwit bestaan. Vlees, vis, eieren, zuivel en peulvruchten zijn allemaal goede eiwitbronnen voor honden. Herbivoren, zoals koeien en schapen, zijn geen geschikte bron van eiwitten voor honden. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen, omdat honden dit eiwit niet zo efficiënt kunnen verteren als herbivoren. Hoewel eiwitten van dierlijke oorsprong het beste zijn, is het niet de enige optie. Plantaardige eiwitten kunnen uw hond ook helpen gezond te blijven. – Vezels – Vezels, zoals inuline en cichorei, zijn prebiotische vezels die kunnen helpen bij de ondersteuning van gezonde bacteriën in de darm. – Koolhydraten – Koolhydraten, zoals rijst en haver, zijn het op een na belangrijkste ingrediënt in de voeding van een hond. Koolhydraten zijn energierijk en helpen de hersenen van uw pup te functioneren en zijn of haar lichaam efficiënt gebruik te laten maken van eiwitten. Hondenvoer bevat ook een grotere hoeveelheid koolhydraten dan mensenvoer, zodat de hersenen van uw hond optimaal functioneren. – Gezonde vetten – Vetten zijn een belangrijk onderdeel van elke voeding, maar niet alle vetten zijn gelijk. Sommige zijn beter voor u dan andere. DHA en EPA, omega-3 vetzuren uit visolie, zijn belangrijk voor de gezondheid van hart en hersenen. Ze zijn ook goed voor huid en vacht. – Vitaminen en mineralen – Er zijn 16 vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid, dus waarom niet voor honden? Zowel honden als mensen kunnen baat hebben bij vitaminen en mineralen. Helaas zijn de meeste commerciële hondenvoeders niet verrijkt met vitaminen en mineralen. Daarom moet u ook voedingssupplementen voor uw pup kopen. – Conclusie – Als u hondenvoer kiest, zoek dan naar vlees als eerste ingrediënt. Kunstmatige zoetstoffen en andere additieven kunt u het beste vermijden. Als u uw hond de best mogelijke voeding wilt geven, geef hem of haar dan een voeding die rijk is aan eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen.

Eiwit

In het hart van elke gezonde hondenvoeding zit eiwit. Eiwit is essentieel voor de groei en ontwikkeling van uw pup. Het helpt uw hond ook een gezond gewicht te behouden en bevordert de spiergroei. Hondenvoer bestaat meestal uit 30% tot 40% eiwit. De beste en gezondste eiwitbronnen voor honden zijn vlees en vis. Hondenvoer bevat ook bepaalde koolhydraten en vitaminen die nodig zijn voor de gezondheid en groei van uw hond. Als u uw hond een eiwitrijk dieet geeft dat geen koolhydraten of vitaminen bevat, kan hij ziek worden.

Vezels

Vezels, zoals inuline en cichorei, zijn prebiotische vezels die kunnen helpen bij de ondersteuning van gezonde bacteriën in de darm. Alle honden hebben wel eens problemen met hun maag-darmkanaal, maar sommige rassen hebben daar meer last van dan andere. Hondenvoer hoeft niet perfect te zijn, maar het kan wel helpen de symptomen van maag-darmproblemen te verminderen. Het eten van hondenvoer met prebiotische vezels kan helpen bij het voeden en ondersteunen van gezonde bacteriën in de darmen, wat de maag-darmproblemen bij honden met maag-darmproblemen kan verminderen. Als uw hond een gevoelige maag heeft, zoek dan naar hondenvoer met prebiotische vezels. Dit kan de symptomen die gepaard gaan met een gevoelige maag helpen verminderen.

Koolhydraten

Koolhydraten, zoals rijst en haver, zijn het op een na belangrijkste ingrediënt in de voeding van een hond. Koolhydraten zijn energierijk en helpen de hersenen van uw pup te functioneren en zijn of haar lichaam efficiënt gebruik te laten maken van eiwitten. Hondenvoer bevat ook een grotere hoeveelheid koolhydraten dan mensenvoer. Dit komt omdat honden ook carnivoren zijn, terwijl mensen omnivoren zijn. Koolhydraten zijn een essentieel onderdeel van de voeding van uw hond en helpen hem energie te leveren en zijn hersenen te laten functioneren. Als u uw hond een eiwitrijk dieet geeft zonder koolhydraten, kan hij of zij lusteloos worden en zich vervelen. Hondenvoer bevat ook vitaminen en mineralen die nodig zijn voor de gezondheid van uw hond. Als u uw hond een eiwitrijke voeding geeft zonder koolhydraten of vitaminen, kan hij of zij ziek worden.

Gezonde vetten

Honden hebben vet nodig in hun voeding, maar niet alle vetten zijn gelijk. Sommige zijn beter voor u dan andere. DHA en EPA, omega-3 vetzuren uit visolie, zijn belangrijk voor de gezondheid van hart en hersenen. Ze zijn ook goed voor huid en vacht. Het is ideaal om uw hond voer met gezonde vetten te geven, maar dat is niet altijd mogelijk. Als u uw hond voeding zonder gezonde vetten geeft, kunt u hem omega-3-vetzuren geven via een supplement.

Vitaminen en mineralen

Er zijn 16 vitaminen en mineralen essentieel voor de menselijke gezondheid, dus waarom niet voor honden? Zowel honden als mensen kunnen baat hebben bij vitaminen en mineralen. Helaas zijn de meeste commerciële hondenvoeders niet verrijkt met vitaminen en mineralen. Daarom is het belangrijk om uw hond ook voedingssupplementen te geven. Als u uw hond de best mogelijke voeding wilt geven, geef hem of haar dan een voeding die rijk is aan eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen.

Conclusie

Als u hondenvoer kiest, zoek dan naar vlees als eerste ingrediënt. Kunstmatige zoetstoffen en andere additieven kunt u het beste vermijden. Als u uw hond de best mogelijke voeding wilt geven, geef hem of haar dan een voeding die rijk is aan eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen.

Comments Off on Wat u moet weten over gezonde hondenvoeding