Inspiratie

10 tips voor de marketing van uw tuincentrum

Terwijl de detailhandelswereld blijft verschuiven, blijft het direct-to-consumer-kanaal groeien. In feite groeit de verkoop van producten rechtstreeks van bedrijven en merken aan klanten, in plaats van via tussenpersonen (zoals groothandelaren of warenhuizen) in een verbazingwekkend tempo. Volgens onderzoeksbureau Statista zal de direct-to-consumer e-commercemarkt in 2021 een totale waarde van 485 miljard dollar bereiken, met een verwachte jaarlijkse groei van 11,9% in de komende vijf jaar. In reactie op dit verschuivende retaillandschap vinden steeds meer tuincentrumexploitanten manieren om hun onroerend goed te benutten en te profiteren van hun nabijheid tot de lokale consument. Als u overweegt uw tuincentrum in de markt te zetten voor extra exposure en meer bezoekers, vindt u hier 10 tips voor marketing van uw tuincentrum.

Bouw een sterke digitale basis

Veel detailhandelaren investeren in websites, apps en sociale media om hun direct-to-consumer marketingactiviteiten te stimuleren. Volgens een onderzoeksrapport van de International Strategic Marketing Council (ISMC) kunnen retailers hun direct-to-consumer verkopen met maar liefst 60% verhogen door te investeren in digitale technologieën, zoals gepersonaliseerde online ervaringen en aanbevelingsengines. Daarnaast biedt een sterke digitale basis ook mogelijkheden om geld te verdienen met affiliate marketing en e-commerce verkopen. Door uw website en e-commerce-mogelijkheden uit te breiden, kunt u meer bezoekers naar uw tuincentrum met marketing lokken en dat verkeer te gelde maken via online verkoop.

Bestaande activa

Nieuwe marketinginitiatieven en -campagnes kunnen duur zijn, dus voordat u veel tijd en geld investeert in de marketing van uw tuincentrum, moet u ervoor zorgen dat u al uw bestaande opties grondig hebt onderzocht en uitgeput. Nieuwe klanten zijn geweldig, maar bestaande klanten worden vaak over het hoofd gezien. Er zijn misschien bestaande programma’s of initiatieven die u kunt gebruiken om meer klanten naar uw tuincentrum te trekken. Onderzoek bijvoorbeeld uw huidige beloningen of loyaliteitsprogramma en kijk of er manieren zijn om het programma effectiever te maken. Als u e-mailmarketingstrategieën hebt, kunt u ook overwegen om meer gerichte e-mails te sturen naar specifieke segmenten van klanten.

Ontwikkel een boeiende ervaring in de winkel

Er komt meer kijken bij de marketing van uw tuincentrum dan alleen adverteren. Om meer klanten aan te trekken, moet u ze eerst naar de winkel zien te krijgen. Een manier om dit te doen is door een meer aantrekkelijke ervaring in de winkel te creëren. Overweeg daarom te investeren in betere bewegwijzering en hulpmiddelen om het personeel te helpen een aantrekkelijke winkelervaring te creëren. Om klanten te helpen hun weg te vinden in de winkel, kunt u gebruik maken van bewegwijzering die klanten naar de belangrijkste afdelingen en producten leidt. U kunt ook overwegen om te investeren in een radiostation in de winkel, dat muziek kan spelen die een vrolijke en leuke sfeer creëert. Om meer tips te krijgen kunt u Garden Connect bezoeken.

Laat klanten zien dat u om het milieu geeft

Nu de retailwereld zich steeds meer richt op direct-to-consumer kanalen, concurreren merken steeds meer op hun waarden en de waarden van hun producten. Voor retailers en merken die tuinproducten verkopen, biedt dit een kans om klanten te laten zien dat ze geven om het milieu en de gezondheid van hun klanten. Om deze kans te benutten, kunt u overwegen te investeren in een duurzaamheidsprogramma waarmee u uw betrokkenheid bij het milieu kunt aantonen. Dit kan het volgende omvatten: – Het gebruik van hernieuwbare energie in uw tuincentrum. – Samenwerken met non-profitorganisaties die uw duurzaamheidsinitiatieven ondersteunen. – Het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen en biologisch afbreekbare containers voor verzending.

Onderschat de kracht van netwerken niet

Online sociale netwerken worden vaak over het hoofd gezien als een tool voor direct-to-consumer marketing. Echter, grootschalige netwerken zoals Facebook, Instagram en Pinterest kunnen geweldige middelen zijn om het voetgangersverkeer naar uw tuincentrum te vergroten. Om het voetgangersverkeer via sociale netwerken te vergroten, kunt u overwegen om reclame te maken via sociale media om uw tuincentrum te adverteren. U kunt ook proberen samen te werken met influencers en relaties op te bouwen met thought leaders uit de branche.

Gebruik e-mailmarketingtactieken

Als u een bestaand e-mailmarketingprogramma hebt, is dit een kans om uw tuincentrum bij vroegere klanten te promoten. Het verzenden van e-mails met speciale aanbiedingen en waarschuwingen over evenementen in uw tuincentrum kan de hoeveelheid voetverkeer naar uw tuincentrum aanzienlijk verhogen. U kunt ook overwegen een betaalde e-mailmarketingcampagne te testen om de effectiviteit van uw e-mailmarketinginspanningen verder te vergroten. Door samen te werken met een externe e-mailmarketingprovider kunt u een gerichte e-mail sturen naar klanten en prospects in uw omgeving, waardoor het aantal mensen dat uw tuincentrum bezoekt aanzienlijk kan toenemen.

Gebruik sociale media om advertenties effectiever te maken

Naast het simpelweg leiden van meer voetgangersverkeer naar uw tuincentrum, kunnen sociale media u ook helpen uw direct-to-consumer marketinginspanningen effectiever te maken. Maak hiervoor gebruik van social listening tools om de conversaties rond uw tuincentrum te volgen. U kunt vervolgens op deze gesprekken reageren en actief deelnemen aan de discussies in de sociale media om klanten te laten zien dat u naar ze luistert en dat u om hun zorgen geeft.

Stel videoadvertenties op de proef

Een van de meest effectieve manieren om uw boodschap uit te dragen en het verkeer naar uw tuincentrum te stimuleren, is door middel van videoreclame. Naast YouTube kun je er ook voor kiezen om te adverteren op andere videoplatforms, zoals Facebook en Instagram. Deze platforms vragen echter aanzienlijk meer voor videoadvertenties, dus zorg ervoor dat je het budget hebt om in deze advertenties te investeren voordat je begint met het uitvoeren van campagnes. Om videoadvertenties op de proef te stellen, kunt u een kleine proefcampagne uitvoeren die zich richt op één kernboodschap. Zorg ervoor dat u meerdere creatieve variaties test, waaronder de lengte van de video en de plaatsing van de call-to-action. Nadat de campagne voorbij is, kunt u vervolgens de effectiviteit van elke video advertentiecampagne meten en de beste strategie voor de toekomst bepalen.

Bottom line

Als de detailhandel landschap blijft verschuiven in de richting van digitale kanalen, meer en meer retailers zijn marketing hun producten rechtstreeks aan de consument, vaak omzeilen groothandelaren en distributeurs. Tuincentrumdetaillisten zijn goed gepositioneerd om van deze verschuiving te profiteren, gezien de hoge bezoekfrequentie van lokale klanten. De beste strategie voor tuincentrumdetaillisten die meer klanten willen trekken en meer willen verkopen, is te investeren in direct-to-consumer marketinginitiatieven. Dit omvat het leggen van een sterke digitale basis, het ontwikkelen van een aantrekkelijke ervaring in de winkel, klanten laten zien dat u om het milieu geeft en het gebruik van sociale media om reclame effectiever te maken.

Comments Off on 10 tips voor de marketing van uw tuincentrum